Scroll Down

Zo organiseer  je een succesvol online event

Een succesvol digitaal event staat of valt met het platform waarmee dit georganiseerd wordt. Streamic voorziet in tal van features die we hieronder alvast toelichten. Lees hoe we precies te werk gaan en waarom kiezen voor Streamic enkel voordelen biedt.

Personaliseerbaar

Wij geloven dat een event dat de waarden van het merk uitstraalt vele malen sterker is dan een gestandaardiseerde omgeving. Zéker in een digitale omgeving. Daarom leggen we er ons steeds op toe een unieke streaming omgeving te creëren. Wij horen graag wat jouw specifieke doelstellingen en wensen zijn voor het event dat jij plant. Want het is enkel zo dat wij jouw visie kunnen vertalen naar een krachtig digitaal event.

 • Custom chat avatars
 • Mogelijkheid tot downloaden van presentaties
 • Jouw event in verschillende talen tegelijkertijd

Eenvoudig en toegankelijk

Een makkelijk toegankelijk evenement is belangrijk. Met Streamic hoeft jouw bezoeker niets te installeren op het apparaat waarmee hij/zij het digitale event volgt. Deelnemers surfen simpelweg naar het platform en genieten van jouw congres, workshop, personeelsfeest of wat dan ook. Daarnaast is het soms best vervelend wanneer je tijdens een (fysiek) evenement de zaal voor een specifieke sessie niet kan vinden. Streamic zorgt ervoor dat jouw bezoeker altijd de weg vindt naar de volgende sessie.

 • Een lobby met een duidelijke planning waar je alle sessies/activiteiten per tijdstip kan zien
 • De breakout-pagina geeft je een duidelijk overzicht van alle sessies, met bijhorende info: sprekers, onderwerp en aanvangstijd.
 • Mogelijkheid om je publiek automatisch terug naar de lobby te sturen
 • We voorzien ook de optie om jouw publiek na een bepaalde spreker automatisch terug te sturen naar de lobby of een andere sessie.
 • Vlot switchen tussen verschillende ruimtes.
 • Live stream

  Volg inspirerende sessies van experten uit jouw werkveld via de livestream.

 • Chat

  Gesprekken starten met professionals was nog nooit zo eenvoudig met Streamic’s built-in chatruimte.

 • Interactieve agenda

  Blijf up-to-date met onze uitgebreide agenda en beslis zelf aan welke sessies je zal deelnemen.

 • Partner lounge

  Ontmoet onze partners in de lounge en leer hoe ook zij van waarde kunnen zijn voor jezelf en jouw bedrijf.

Mockup

Event manager & on-site support

Om te voorzien in een vlot verloop van jouw evenement doorlopen wij altijd enkele dry runs - repetities. Ons doel is een live ervaring bezorgen aan de deelnemer zodat hij/zij het gevoel krijgt dat het online geven vervalt. Daarom voorzien we een dedicated event manager én on-site support gedurende het hele event, maar ook bij de setup van het event. We staan dus klaar voor mochten er vragen zijn tijdens het digitale gebeuren of mocht er toch nog iets mislopen.

Tijdens de dry runs halen we samen met de productiepartner de laatste foutjes uit de connecties die worden gelegd met het platform. Als organisator krijg je tijdens de repetities ook al een idee van het verloop van jouw digitale conferentie. Gedurenden het event is onze on-site support manager klaar om technische problemen om te lossen, maar ook om vragen rond het platform te beantwoorden.

Insights achteraf

Een digitale bijeenkomst bezorgt jou heel wat interessante data die een nuttige basis kunnen vormen voor learnings achteraf.

Dashboard Mockup Messages Mockup Messages

Overzichtelijk dashboard


We voorzien een dashboard waar je makkelijk alle data kan beheren en exporteren. Zo heb je in een oogopslag inzicht in de interessantste momenten van jouw event.

Verschillende metrics om bij te houden


Welke spreker had het meeste engagement? Hoeveel mensen namen deel aan het event? Welke sessie werd het meest (her)bekeken? In welke sessie werden de meeste vragen gesteld? Wat waren de belangrijkste resultaten uit de poll? Was het inzetten van een moderator een meerwaarde? Streamic houdt voor jou allerlei waardevolle data bij die je kan gebruiken in jouw volgende event.

Integreer partners op een waardevolle manier

Partners en/of sponsors verdienen elk hun eigen plek op jouw evenement. Streamic voorziet dan ook in een manier om jouw partners digitaal in de kijker te zetten. Een eerste stap is om hen een plaats te geven in de lobby ruimte. Daarnaast kunnen digitale goodiebags uitgedeeld worden (met whitepapers, ebooks, giftcards, informatie over het bepaalde activiteiten, …). Zo maak je het publiek alvast warm voor de sessies. Natuurlijk kan je ook op voorhand fysieke goodiebags opsturen met een leuke attentie m.b.t. het evenement. Eens zo leuk.

Ticketing
Netwerken
Interactie
Ticketing

Registratie en ticketing

Ons Streamic platform voorziet ook in verschillende tickets. Zo kan je ook werken met tickets die bijvoorbeeld voor alle sessies gelden of tickets die enkel toegankelijk zijn voor 1 workshop.

Netwerken

Netwerken

Dat digitale events erin slagen mensen van over de hele wereld samen te brengen, valt niet tegen te spreken. Sommige grote bijeenkomsten, zoals congressen, vragen zelfs om netwerkruimtes. Ook voor dit onderdeel biedt Streamic een digitale oplossing. Ga conversaties aan met kennissen of leer nieuwe mensen kennen en check of jullie al geconnecteerd zijn via LinkedIn. Ontmoet elkaar in de lobby, tijdens sessies, 1-op-1 gesprekken of in een specifieke netwerkruimte.

Interactie

Engagement door interactie

Streamic omvat originele gamification elementen om te interageren met het publiek. Als jouw bezoekers thuis meevolgen, kan het soms moeilijk zijn hen te engageren om actief deel te nemen. Gaande van simpele easter eggs te verstoppen in het platform tot een prijs weggeven aan de eerste vijf mensen die als eerst aanwezig waren op een workshop: opties genoeg.

 • Visuele stimuli, zoals een scorebord voor een quiz
 • Interactieve elementen kunnen aangepast worden afhankelijk van het doel van het event.