Vastgoedcongres

In 2020 was het de eerste maal dat het Vastgoedcongres volledig digitaal werd georganiseerd. CIB Vlaanderen telt zo’n 2000 leden en voorziet op zijn congres elk jaar verschillende sprekers vanuit alle hoeken van de vastgoed-wereld. De sprekers worden gewoonlijk ingedeeld in centrale sessies en breakout sessies. Ook tijdens het digitale event kon CIB dankzij Streamic rekenen op de realisatie van deze planning.

Client

CIB Vlaanderen

Vastgoedcongres
Highlights
  • Samenwerking met Bitstream
  • Interactie via chat, polls & upvote
  • Waardevolle insights achteraf

Digitale panelgesprekken, mét engagement.

Voor de organisatie van het congres werkten we samen met Bitstream. Zij voorzagen het décor en dachten de volledige flow van het congres uit. Streamic stond in voor de ontwikkeling van het platform en dacht creatief mee aan de technische optimalisatie. Om een vlot congres te kunnen garanderen, wisselden vooraf opgenomen beelden en live panels elkaar af. Tijdens de live sessies werden er tal van vragen gesteld. Uiteraard is voldoende interactie essentieel voor een geslaagd panelgesprek. Daarom maakten we gebruik van polls en een upvote systeem, dat de meest relevante vragen uit het publiek voorop plaatst.

CIB’s vastgoedcongres doet inspireren. Ook in 2020. Maar dan digitaal.

Ook netwerkmomenten zijn steeds een belangrijk onderdeel van het Vastgoedcongres. Dankzij ingebouwde één op één chats konden de deelnemers gemakkelijk nieuwe connecties leggen of even bijpraten met een professionele kennis.  

 

Het congres telde mee als opleidingsuren voor de deelnemers. CIB kon efficiënt data verzamelen na afloop van het event, net omdat het digitaal georganiseerd was. Streamic zorgde ervoor dat men perfect kan zien wie wanneer welke sessies heeft gevolgd. Bovendien is het mogelijk om aan de hand van het aantal gestelde vragen en het engagement via de polls te onderzoeken welke sprekers de meeste interesse genereren. Deze insights dragen bijgevolg bij tot de organisatie van eventuele vervolgactiviteiten.  

 

CIB Vlaanderen kijkt tevreden terug op dit event met Streamic en de deelnemers zijn dankbaar dat het vastgoedcongres alsnog kon doorgaan. De vlotte ervaring was voor enkele deelnemers een verrassing en bovendien was het voor velen onder hen een meerwaarde dat ze het event vanuit hun zetel konden meevolgen. 

 

Wij houden onze agenda alvast dichtbij om opnieuw samen te werken met CIB en Bitstream.

Scroll Down